YA HAYIR SÖYLE YA DA SUS!

30 Ağustos 2012 Perşembe

ARAYAN BULUR!

İnsan kendine yapıyor ne yapıyorsa, o küçük dünyasında çamura batıp çıkıyor sonra da ayağındaki çamurlara bakıp bu nasıl oldu diye soruyor. Bu kadar mı basit olunur, bu kadar mı gözler bozuk olur hani dün kararlar vermişti kendi kendine, doğrulacağım, güneş beni ısıtacak, dallarımı silkeleyip hamlığımı üstümden atacağım diye, mutlu olacağım mutlu edeceğim diye!!

10 Ağustos 2012 Cuma

HAYIRLI CUMALAR HEPİMİZE

Mübarek Ramazan Ayı nasıl geçiyor? Benim ki biraz buruk, rahatsızlığımdan dolayı oruç tutamıyorum en son oruç tutmayı denediğimde acile kaldırmışlardı tekrar göze alamıyorum oğlum daha çok küçük hastalanırsam fena olur.
Oruç tutamamak dışında orucun özüne uygun davranmaya çalışıyorum her zaman başarılı olamasamda devam.
Bu kutsal ayın o muhteşem tesiri ruhlara iyi geliyor bu kesin, keşke her zaman aynı terbiye içinde geçse ömrümüz, acın halinden anlayan, israfın olmadığı, her türlü süsü püsü fazlalığı üstümüzden attığımız daha sade yaşamları sürdüğümüz, aşırı hırsın sevilmediği bir yaşam.
Ne kadar kararınca tüketir, sahip olduklarımızı paylaşırsak o kadar zenginleşecek gönlümüz, yüreğimizi açıp güzellikleri ortaya dökme zamanı, öyle bir zamanda yaşıyoruz ki bireysel olarak mutlu olmak hiç bir anlam ifade etmiyor bana, eminim bu yazıyı okuyan sizler için de geçerlidir bu. Tüketim toplumu olmanın getirdiği ruhi sıkıntılarımızı atlatmanın tek yolu birbirimize kenetlenmek, maneviyatımızdaki boşlukları doldurmak paylaşmak paylaşmak paylaşırken maddi manevi üretmek.
Sağlıkla kalın.