YA HAYIR SÖYLE YA DA SUS!

25 Şubat 2012 Cumartesi

HAYIRLI HAFTA SONLARI


Çiğdem çiçeği toplamaya çıktınız mı hiç? Çiğdem çiçeği benim için doğanın yeniden canlanışını simgeler, küçük bir çocukken kırlara çıktığımızda en sarp, ücra köşelerde bulurduk bu soğanlı çiçeği, bulunca hazine bulmuş gibi sevinirdik, çiçeğini yakamıza takar soğanını midemize indirirdik.

23 Şubat 2012 Perşembe

MERHABA

Bende fazla haber yok, anlatacak hem çok şey var hem yok.
Ayın 17'sinden beri bir şey yazmamışım ama yazmamam demek gönlümün içindekini dökmemem demek sadece...
Bazen hiç bir şey dememek daha iyi geliyor, içimde fırtınalar koparken epey bitkin düştüm, üstüne sağlık sorunları da binince (çok şükür geçiciydi hepsi) biraz durdum. Ne interneti açtım, ne maillerimi kontrol ettim, ne haberleri izledim.
İnterneti dün gece açıpta haberleri okuyunca miğdem kasıldı yine, içim buruldu, konuşamadım, bir vahşettir gidiyor insanlık aleminde, bir çürümüşlük, sadakatsizlik, hayır bilmezlik, saygısızlık, çıkarcılık, sevgisizlik daha sayayım mı?
Bu kadar çirkinliğin içinde bizler karaya vurmadan engin denizlerde yol alabilmek istiyoruz, huzuru ta gönlümüzde hissetmek ve ne zamandır alamadığımız derin nefesi almak istiyoruz. Neden göğsümün tam ortası bu kadar sert, gergin, ağrıyor, nefes almaya çalışırken kaburgalarım kırılıyor sanki? Sen hastasın dediğinizi duyar gibiyim, dünya hasta ben de bu dünyanın bir parçasıyım doğal olarak.
Bu dünyada bir düzelme olacak mı sizce?
Dün iki haber okudum:
Bir emniyet amiri şehit edilmiş.
Bir kişi pompalı tüfekle okul servis aracını basmış ve iki genç vefat etmiş.
Daha niceleri var tabi ama buna yürek dayanmaz.

16 Şubat 2012 Perşembe

bu gün ne düşündüm

Bir hafta daha bitmek üzere, zaman akıp gidiyor, insanoğlu bir telaştır tutturmuş, akıntıya kapılmış, akıntıda dalı bulan tutunmuş ne şanslı ona.
Son zamanlarda bir telaş içindeyim, eşim çok fazla kaptırdığımı düşünüyor buna, günlük hayatımın aksadığını düşündüğündendir, biliyorsunuz lösemi hastası arkadaşım için ama ben de hiç bir şey kararınca değil zihnim hep daha ne yapılabilirle dolu, ama "her şerde bir hayır vardır" denir ya öyle oldu benim için her gün daha çok "Kuran" okumaya daha çok dua okumaya başladım, bu bana iyi geliyor, dualarımda Gamze ve şifa bekleyen diğer hastalar da var her zaman.
İnsan sağlığını kaybedince anlıyor sağlığının değerini, neden böyle, keşke kaybetmeden bilsek kıymetini herşeyde olduğu gibi. Bu gece bütün arkadaşlar tek yürek olup gece saat ikide namaz kılıp dua edeceğiz, hep birlikte aynı anda:)

12 Şubat 2012 Pazar

BİR HAYAT KURTARMAYA VESİLE OLUN

Gamze Akbaş lösemi hastası bir genç kadın, üç yaşında bir yavrunun annesi, onun durumunda olan daha niceleri var ama memleketimizde ilik bankası bomboş sadece 27000 donör var, bu kadar büyük bir nüfus için hiç bir şey demek bu. Lütfen duyarlı olalım bir hayat kurtarmanın mutluluğu ne güzel bir şeydir, bir yavruya en güzel doğum günü hediyesini verin ona , ilik donörü olalım başka bir şey istemiyor o, annesinin kucağında olmak istiyor. İlik bankasını zenginleştirelim, hasta yatağında sağlığına kavuşmayı bekleyenlere umut ışığı olalım, yalnız olmadıklarını böyle hissettirelim.
Kan vermek, ilik donörü olmakla ilgili bilgilere http://www.gamzeakbas.blogspot.com/ tan ulaşabilirsiniz.

10 Şubat 2012 Cuma

HAYIRLI CUMALAR

İnsanoğlu'nun sınırları belli,
Rab, izin verdiği sürece varız bu hayatta!
Aciz kullarız biz
bu kadar acizlik içinde dahi ümit etmeyi vermiş Allah bize
Ümit etmeyi hiç bırakmıyoruz.
Rabbim ol derse olur.
Allah'ım tüm şifa bekleyenlere şifa, hasta yakınlarına sabır ve güç versin inşallah.
Gönül gözümüz açık, dimağımızı temiz tutalım inşallah.
Neden dünyada olduğumuzu çok çabuk unutuyoruz düze çıktığımızda
Rabbim, daima açık göz ve akıl ihsan etsin.
Amin.

7 Şubat 2012 Salı

DUA EDELİM

Yağmur yağıyor sesi kulaklarımda sağanak halinde düşünceler
haber aldım bir anneden, bir anne yüreği seslendi derinden
yavrusunu düşünür durur, ben olmazsam yavrum ne olur
dua edelim dua, lösemi hastası bir anne için, sağlığına kavuşsun diye dua!
Gamze arkadaşımız hakkında güncel bilgiler için bu adresleri ziyaret edin  http://www.gamzeakbas.blogspot.com/
http://www.nurturia.com.tr/groups/thread/2babf4f5-ca9d-4932-b90d-9ff201601967/3/gamze-anneye-destek-linkleri#ede39564-a0ef-4ff6-9bec-9ff4009f2a2a belki de siz çare olacaksınız bilinmez, şu anda doku uyumu için kardeşine bakıldı ve malesef olumlu sonuç alınamadı şimdi akrabalarına bakılıyor. Türkiyede sadece iki merkezde ilik bankası mevcut ve bağış sayısı çok az. Türkiye gibi çeşitliliği fazla olan bir ülke için 27000 donör. Donör olmak için detaylı bilgilere de bu siteden ulaşabilirsiniz, belki de bir hastanın iyileşmesine siz aracılık yaparsınız, ne büyük mutluluktur bu http://www.gamzeakbas.blogspot.com/
Allah tüm hastaların yar ve yardımcısı olsun, amin.

2 Şubat 2012 Perşembe

KARDAN ADAM

Bu da benim kardan adamım, baktım pek mahzun  yalnız bırakamadım yanıbaşına arkadaşını bıraktım:)

KAR

Kar yağıyor buralarda senelerdir görmemiştim ve gittikçe de hızlandı yağış, hadi hayırlısı tutacak galiba.