YA HAYIR SÖYLE YA DA SUS!

25 Temmuz 2012 Çarşamba

MİNİK DEFNE İÇİN HAREKETE GEÇELİM!


MİNİK DEFNE'YE İLİK ARANIYOR


Bu gün Muhabbet Sofrası Blogu'nu okurken bu haberle karşılaştım, Allah'tan acil şifalar dilerim. Duyarlı olup minik Defne'nin sağlığına kavuşmasına vesile olabilirsiniz, belki sizin iliğiniz ona uyabilir!
Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1.5 yıldır lösemi tedavisi gören ve ilik nakli bekleyen 2 yaşındaki Defne Kurşun’un babası Metin Kurşun (37), sosyal paylaşım sitelerinden kızı için uygun ilik aramaya başladı.
Kurşun ailesinin kızları Defne, Şubat 2011’de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bir ay sonra konan teşhisle Defne’nin lösemi olduğu tespit edildi. Doktorlar kızın iyileşme ihtimalinin yüzde 15 olduğunu söyledi. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü’nde kemoterapi tedavisine başlandı. Kasım 2011 yılına gelindiğinde hastalıkta büyük bir gerileme oldu. Defne eski sağlığına kavuşmaya başlamıştı ve koruyucu tedaviye geçilmişti.
Koruyucu tedavi devam ederken, mayıs ayında Defne’nin hastalığı tekrarladı. Doktorlar aileye tek çarenin ilik nakli olduğunu söyledi. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki Kemik İliği Bankası’yla temasa geçildi. Ancak uygun ilik bulunamadı. Metin Toprak, kızı için sosyal paylaşım sitelerinden yardım istemeye başladı. Facebook’tan “Hayat kurtarmak kahramanlıktır, Defne’yi kurtaracak kahraman arıyoruz” sloganıyla kampanya başlatan, Twitter’dan #defneilikarıyor diye yardım isteyen Metin Kurşun herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtti.            
Kaynak    

5 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

duyarlılığın için teşekkürler

Rabbim tez vakitte şifa versin
Amin..

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Bundan öncede blogger bir anne için ilik aranıyordu. Hatta bu blogger annenin ilik arama hikayesi görsel ve yazılı basına da yansımıştı.

Ben de daha önce ilik vermek üzere donör olabilmek için araştırma yapmıştım. Yaşım itibariyel (57) donör olamayacağımı öğrendim. Çevremdeki gençlere de donör olmak üzere hastanelere başvurmalarını söylemiştim ama, herkes aynı duyarlılığı gösteremiyor.

Minik defnenin ihtiyaç duyduğu ilik, inşallah tez zamanda bulunur ve Defne'de sağlığına kavuşur.

İlik dokusu vermenin çok zor birşey olmadığı konusunda halkımızı yeterince bilgilendirmek gerekiyor. Nasıl kan vermek kolay bir yardımsa, ilik dokusu vermekte bir o kadar kolay bir yardımdır.

Tabi önce bir hastaneye başvurarak bir tüp kan örneği vermek ve donör olarak kaydolmak gerekiyor. Genç arkadaşlara duyurulur.

Yardım konusundaki duyarlılığınızı tebrik eder, çağrınızın ses getirmesini can-ı gönülden dilerim.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Minik Defne için daha önce geldiğim de bir yorum yazmıştım ama, siz blog sayfanıza henüz bakmamışınız anlaşılan.

İnşallah minik Defne'ye uygun bir ilik bulunur.

Selam ve dualarımla.

uzunincebiryol dedi ki...

muhabbet sofrası, bu tür yardım çağrılarına gözümü kapamam imkansız bir şey daha önce de Gamze Anne için aynı şeyi yaptık çevremize duyurduk, hastanede donörlük için kan verdik Gamze Anneye uymadı ama bir başkasına uyacaktır bir gün. İnşallah minik kız içinde bir an önce donör bulunur. Allah'ın izniyle Gamze Anneye donör bulundu şimdi sıra minik kızımızda inşallah, sevgiyle kalın.

uzunincebiryol dedi ki...

Merhaba Recep Bey, duyarlılığınız için sağolun, şu sıralar bloğuma pek bakamıyorum kusuruma bakmayın lütfen şimdi cevap yazabiliyorum. Hayırlı Ramazanlar.