YA HAYIR SÖYLE YA DA SUS!

19 Nisan 2013 Cuma

BİR SINAV MI?

Zor bir sınavdan geçiyorum blogçum, Allah beterinden saklasın. Aklım gidip geliyor, bazen delleniyorum ne yapacağımı şaşırıyorum, boş duracak olursam sıkıntım artacak evde ne iş varsa yapıyorum, okuyorum, dua ediyorum.
"İnsan kaybedince anlıyor kaybının değerini" sözü bana çok klişe gelirdi  ama gerçektende öyle be blogçum kaybedince anlıyor insan. Gündelik yaşantıda varlığını kanıksadığımız pek çok şey gün geliyor ellerinizden çıkıp gitmiş, elinizden alınmış, işte tam o zaman onlarsız yaşamayı öğreniyorsun, dahası o hafiflikle öyle bir şaşırıyorsun ki aklın durur.
Üç beş kıyafetle hayat pekala devam ediyor hatta kendine ait bir evin olmadan başkalarının yanında yaşayabiliyorsun, çocuğun daha az oyuncakla oynuyor, başka bir yatakta yatıyor, senin özene bezene hazırladığın odasında değil, başkalarının hayatına adapte oluyorsun, onların düzenine uyuyorsun uymazsan arıza çıkabiliyor dişini sıkıyorsun, görmezlikten geliyorsun, sırtını dönüyorsun geçiyor günler...
Cenab-ı Allah zorda kalanların yardımcısı olsun inşallah.

6 yorum:

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Cenab-ı Hakk'ın yarattığı hiçbir kul yoktur ki, sınava tabi olmasın. Tevhid dinini tebliğine memur ettiği peygamberlerini bile çetin bir sınav sürecine tabi tutan Cenab-ı Hakk'a hamd ve senalar olsun. Cenab-ı Allah yüce kitabında "hiçbir kuluma çekemeyeceğinden fazla yük yüklemedim diyor."

Cenab-ı Mevla ihtiyacı olan ve darda kalan tüm kullarının yar ve yardımcısı olsun inşaAllah.

Allah'ın izniyle içinde bulunduğunuz bu sıkıntılı günleri de atlatacaksınız ve geriye dönüp baktığınızda "şöyle çileli günler yaşamıştık. Çok şükür o günleri de geride bıraktık" diyeceğiniz günlere de erişeceksiniz inşaAllah.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

uzunincebiryol dedi ki...

Desteğiniz için teşekkürler, güzel kelam duymak, okumak istiyor insan, moral buluyorum, Allah razı olsun.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Cenab-ı Hakk, hiç bir kulunu zorda koymasın ve kuluna kaldıramayacağından fazla yük yüklemesin. Ama şuna inanın ki, Cenab-ı Allah asla kulu gibi değildir. O merhametlilerin en merhametlisi, çok bağışlayıcı, affedicidir ve affetmeyi de sever.

Biz insanoğlu hata üzerine yaratılmış bir beşeriz. Bir insanın başına sıkıntı illa kendi hatasından gelmeyebilir. Bir başkasının hataları sonucu da sıkıntılar yaşayabiliriz.

Bu bağlamda, Cenab-ı Hakk'tan asla ümit kesilmez. Böyle sıkıntıda olan insanlara güzelce sabretmek kalıyor. Cenab-ı Hakk, mutlaka bu güzel sabrın mükafatını verecektir.

Uzun ve ince bir yolun yolcusu olmak kolay değildir. Bu zoru başaranlar da felaha erdiklerinde hem mutlu olurlar, hem de Cenab-ı Hakk'ın en sevgili kulu olurlar.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

Anna dedi ki...

"Bu da geçer ya HU."
Bun cümleye çok sığındığım olmuştur.
Bazen hiç bir şey yetmezde bir an gelir o çaresizlik ve sıkıntının arasında bir cümle gelir yüreğe konar.."Hiç bir şeyim yok olsun benim Allahım var" işte bu inşirah ile açılır birden ciğer..Nefes alınır..
Bu yo da yürünür ve aşılır..Gönlünü ferah tut..Sevilene naz edilir..Allah cümle darda olanlara selametler nasip etsin...Güzel yavrunun hatırına yüzünü güldürsün inşaallah..

uzunincebiryol dedi ki...

Recep Bey, bu güzel yazınız ve desteğiniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun.

uzunincebiryol dedi ki...

Merhaba Necla, desteğiniz için teşekkür ederim,güzel dilekleriniz içinde yürekten amin, sağlık mutluluk dilerim sizin için de:)