YA HAYIR SÖYLE YA DA SUS!

22 Kasım 2011 Salı

YALNIZ BİR NOKTA

.



Bloğumu ihmal etmek demek kendimi ihmal etmek demek benim için. Haberlere bakmak istemiyorum, ben ne kadar kaçmaya çalışsam da ülkenin gerçeklerinden gerçekler üstüme üstüme geliyor bir yalanın ortasında buluyorum kendimi. Bir çıkmazdayım, insan kendini ne kadar kandırabilir, hayat sadece bizden ibaret değil ki! Çevremizde olup bitenlerden payımıza düşeni alıyoruz hepimiz bazımız az bazımız çok. Benim gibi fazla hassas bünyeler ise perişan oluyor bu durumda. Oğlumu bağrıma basıp çok şükür Allah'ıma günü tamamlıyorum. Böyle anlarda Allah'ıma daha çok yaklaşıyorum, her şey bir yanılsama, gerçek aleme ulaşmak için uzun ince bir yoldayım, seçenek olarak gördüğüm çatallar Allah'ın bize verdiği sapaklar. Bu sapaklarda ne kadar doğru yürürsem o kadar iyi olacağım. İnsanoğlu zayıf, insanoğlu küçük. Maddi ve manevi çöküşler yaşıyoruz, olan her şey kabuğumuza daha çok çekilmemize sebep oluyor, hayatı anlamlı hale getirmek için ne yapmalı, gerçeklerden kopmamak için ne yapmalı? Kendimi yalnız hissediyorum, evrende yapayalnız bir noktayım!

7 yorum:

Asahhara dedi ki...

Tek sahibimiz Rabbimizdir. Şükürler olsun ona..

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

"Oğlumu bağrıma basıp çok şükür Allah'ıma günü tamamlıyorum." derken ömrünüzü mü tamamladığınızı vurgulamak istediniz?

Siz de benim gibi çok dertlisiniz. Ama bunlardan hiç yakınmayacağız. Her derdi, sıkıntıyı göğüsleyip, Cenab-ı Allah'a güveneceğiz!

Ben de artık haberleri dinlemek istemiyorum, duymak istemiyorum ama, olmuyor. Kabuğumuza çekilemeyiz. Bu vatanın her türlü sorununu ve problemini paylaşmak durumundayız.

Siz de kendi çapınızda birşeyler yaparak hayatı anlamlı hale getirebilir bu arada gerçeklerle yüz yüze kalacağınız için, gerçeklerden kopmazsınız. İşte size fırsat! Blog yazarak pekala bunu yapabilirsiniz.

Selam ve dualarımla.

uzunincebiryol dedi ki...

Asahhara, amin, hoşgeldiniz:)

uzunincebiryol dedi ki...

Recep Altun, haklısınız, öyle yapmaya çalışıyorum, kopmamaya yani. O gün bu yazıyı yazarken üst üste bir sürü haber aldım ve üstüne duyarsız, bencil bir sürü hareket gördüm, bazen her şey üst üste geliyor ya işte öyle bir gündü. Çok şükür Allah'ın izniyle attım bu karamsarlığı üstümden. İnsanoğlu kusursuz değil işte, her şeyi bile bile bazen böyle olabiliyorum işte. Allah gönül gözümüzü hep açık etsin inşallah.

Recep Altun dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
AslıASLI dedi ki...

İçimi acıttınız ma :(

Zaman zaman hepimiz böyle boşluklara düşmüyormuyuz? Sonra silkinip yeniden başlıyoruz. Duyarsız, bencil insanlar hepimizin çevresinde, uzagında-yakınında varlar.

Şimdi daha iyisiniz dimi?

uzunincebiryol dedi ki...

Aslı, ilginiz için teşekkürler, beni mutlu ettiniz, şimdi daha iyiyim, dediğiniz gibi zaman zaman bu olumsuz hava üstümüzü örtüyor sonra Allah'ın da izniyle kendimize geliyoruz:)