YA HAYIR SÖYLE YA DA SUS!

28 Aralık 2011 Çarşamba

ETTEHİYYATÜ'NÜN ANLAMI

"Dil ile, beden ve mal ile yapılan bütün ibadetler Allah'a dır. Ey Peygamber! Allah'ın selâmı, rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun. Selâm bizim üzerimize ve Allah'ın bütün iyi kulları üzerine olsun. Şahitlik ederim ki,
Allah'tan başka tanrı yoktur. Yine şahitlik ederim ki, Muhammed, O'nun kulu ve Peygamberidir".


Tekrar ve tekrar okumak için:)

6 yorum:

Ecehan dedi ki...

Gün sonunda da tekrar etmek iyi geldi, Allah razı olsun...

Unknown dedi ki...

Amenna ve saddekna..

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Gerek tercümelerde, gerekse Yaratıcı ile ilgili bir konu üzerinde yazışırken, ya da yazarken "Tanrı" ifadesini kullanmaya hep çekiniyorum. Elimden geldiğince Allah'ı açıklamaya çalışan bu ifadeyi kullanmamaya çalışıyorum.

Sakın beni yanlış anlamayın. Bütün bunları burada anlatırken Ettehiyyatü'nün tercümesinde "Tanrı" ifadesinin yer almasını yadırgadığımı sanmayın.

Bir yerde okuduğum için etkilenmiştim "Tanrı" kavramı asla İslam Dinindeki ve Kur'an'daki Allah'ın yerini tutamaz diye.

Blog sayfanızda bu tür konulara yer vererek, benim gibi bu konulara sıcak bakan ve ilgi duyanlarla paylaşmanız takdire şayandır.

Ben de kaç sefer hep böyle bir blog açmaya yeltendim ve açtım da ama kimseler ilgi göstermeyince ben de kapatmıştım. Sadece başladığım bir blog tek yazı ile yine tek başına bekleyip duruyor.

O bekleyen sayfaya da gönlüme göre bir türlü bir isim veremedim.

Selam ve dualarımla en Güzel'e emanet olun.

uzunincebiryol dedi ki...

Ecehan, teşekkürler, Allah sizden de razı olsun:)

uzunincebiryol dedi ki...

ZEL, hoş geldiniz.

uzunincebiryol dedi ki...

Recep Bey, yorumunuz için çok teşekkür ederim, hassasiyetinizi anlıyorum, insan bu gibi bilgileri paylaşırken, duygularını anlatırken dikkatli ve hassas olmaya çalışıyor. Ettehiyyatü'nün anlamını diyanetin web sayfasından aldım, doğrusu güvenerekte aldım. "Tanrı" ya yüklenen anlam belli öğle değil mi, Tek Yaratıcı, Rab. Allah'ım hata etmekten korusun bizleri. Güzel dilekleriniz için sağolun. Bence bu gibi konularda da yazmaya devam edin derim:)