YA HAYIR SÖYLE YA DA SUS!

26 Aralık 2011 Pazartesi

SÜBHANEKE"NİN ANLAMI

Günaydın herkese, bu gün ne zamandır aklımda olan bir şeyi yaZmak istiyorum. Namaz kılarken sık sık konsantrasyonumu kaybedip dünya işlerini aklıma getirirken buluyorum kendimi ve kendime gelip düzeltiyorum halimi ama bu durum gerçekten rahatsızlık verici.

Bir günümden bahsetmek istiyorum biraz. Sabah abdest alıp namazımı kılıyorum ardından oğluşuma sabah sütünü verip işe gidiyorum. Bütün gün yani öğle, ikindi ve akşam namazı kazaya kalıyor. Akşam eve geldiğimde oğluşla bir kucaklaşma mıncırma hallerinden sonra hemen ocağa yemeği koyuyorum ben bunları yaparken yatsı okunuyor, oğlumun bütün sıkıştırmalarına rağmen namaza duruyorum, önümde arkamda vakit geçiriyor . Yatsıyla birlikte diğer kaza namazlarını da kılıyorum.
Ayrı odada ve nispeten daha sessiz bir odada olmama rağmen bazen gün içinde yaşadığım olaylar ya da yapmam gerekenler aklıma geliyor, kendimi toparlıyorum, bu durum her zaman böyle değil özellikle çok yoğun bir gün geçirdiysem kafam inanılmaz yorgun oluyor.
Allah kusurlarımı affetsin inşallah, amin.
Şimdi kendime dedim ki ben surelerin anlamlarına zaman zaman bakıyorum ama anlamlarını ezberlemedim, demem o ki namazda okurken anlamlarını da bilerek okuyayım böylelikle daha iyi konsantre olabilirim.
Bütün yaşamımız aslında Allah'ın varlığına zikrederek geçiyor, varoluşumuz bir zikir, ben öyle hissediyorum. Farkındalık yaşamayı Allah herkese nasip etsin bazen neden dünyada olduğumuzu unutuyoruz, gündelik hayat bizi alıp sürüklüyor bir taraflara.
Namaz kılarken tam bir teslimiyet içinde günlük hayattan tamamen uzaklaşmış, görevimi icra etmek istiyorum, tam bir sessizlik içinde demek istediğim beynimde sadece Allah'ın kelimeleri olsun, başka bir şey duymamayım, tam bir teslimiyet olsun.
Anlımı secdeye koyduğumda secdenin serinliğini hissediyorum, beni feraha çıkartan bir mutluluk hissediyorum bu mutluluk her zaman olsun istiyorum.
Oğlum, anne bitti mi diye soruyor bana, namaz bitti mi?

Namazda ilk okuduğumuz sure: dua Sübhaneke'nin anlamı:

Allahım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka tanrı yoktur.

4 yorum:

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,
Çok güzel bir paylaşımdı. Teşekkürlerimi sunarım. Sizinle burada huşu içinde namaz kılabilmek için bir yerden aldığım bir duayı paylaşmak istiyorum.

"Allah'ım Resul-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz namazı hangi enginlikte ikame ediyor idiyse, bana da o idraki lütfeyle; namazın manasını benim ruhuma da duyur. Rabb'im, ben de Peygamber Efendimiz'in eda ettiği gibi namaz kılmak ve onu benliğimin bütün zerrelerinde duymak istiyorum. Namaz esnasında Sen'den başka bütün mülahazalara karşı kapanmayı ve tamamen namazlaşmayı arzu ediyorum. Ne olur Allah'ım, bu lütfunu bana da nasip eyle!.."

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

Profösör dedi ki...

Subhaneke, Kuran'dan bir sure değildir. Besmelesiz okunur. Subhaneke bir duadır.

bundan sonraki bütün yazdıkların keyif verici idi. Ne mutlu sana ki, namazın keyfini yaşarken, biz de feyiz almaktayız.

uzunincebiryol dedi ki...

Profösör, dua ve sureler demeliydim, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Nihayetinde bu blog paylaşmak, öğrenmek, feyz almak, feyz vermek için var, her zaman yorumlarınızı beklerim bundan mutluluk duyarım, her yorumunuz beni sevindiriyor:)

uzunincebiryol dedi ki...

Recep Altun, çok teşekkür ederim, ne güzel bir dua, amin diyorum, Allah hepimize daima ibadet eden doğru kullardan olmayı nasip etsin inşallah.