YA HAYIR SÖYLE YA DA SUS!

17 Ocak 2012 Salı

BU SABAH

Bu sabah ezan sesiyle uyandım yine, öksürük sebebiyle uykum pek kaliteli olamıyor malesef, öksürmekten bitap düştüm, kaslarım ağrıyor, içimden, biraz sonra kalkarım diye geçirdim ama sonra eğer yatarsam geriye aslında kalkmayacağımı (kalkamayacağımı değil dikkatinizi çekerim) hissettim, ikinci bir şansım yoktu bu sabah ya kalkıp abdestimi alacaktım ya da bir saat daha öksüre öksüre sırt üstü yatacaktım. Sağımda, gece uyanıp  yanımıza gelen oğluşum var, sıcacık, mırıl mırıl. Saçlarını okşadım kokladım onu ve yatakta bırakıp kalktım sessizce. Çocuklarınızın kokusunu hiç tarif etmeye kalktınız mı nasıl bir kokudur? Saflığın, temizliğin kokusu ne diye sorsalar çocuk kokusu derim.
Sabah loşluğunda, gün henüz aydınlanmaktayken secdeye vardım. Anlımı secdeye koyarken huzura varmanın huzuru vardı içimde.

8 yorum:

Ecehan dedi ki...

Evlatlarımın kokusu:tarif edilemez en azından ben edemem.
Huzura varmanın huzuru ise, muhteşem.

AslıASLI dedi ki...

Ablam hep sabah namaza kalkamayıp uykuya yenilirsem günün iyi geçmiyecek demektir der.

Faranjit yüzündenmi öksürükler? çok geçmiş olsun. Çocukların o kokusunu iyi bilirim desem, kendine has masum, tertemiz kokularını bilirim..

uzunincebiryol dedi ki...

Ecehan, kolay değil tarif etmek daha çok yaşana hissedilen bir şey:)

uzunincebiryol dedi ki...

Aslı, bu bir inanç ve kendini motive etme yöntemi sonuçta ve iyi bir yöntem ama evet sabah erken kalkışlar ve ibadetle başlayan bir gün daha iyi geçiyor. Öksürükler faranjitten malesef benim ki devamlı tekrarlıyor ve boğazımdaki gıcık berbat. Çocuk kokusu, benim yıllarca özlemini çektiğim ve çok şükür kavuştuğum:)

Ecehan dedi ki...

5-6 tane keçi boynuzunu kırıp, 5 dakika kaynatıp 15 dakika demledikten sonra içseniz; şifa bulacaksınız inşallah.

Profösör dedi ki...

Bir katrenin bir ummanla buluşması gibi huzura kavuşmuşundur, tam secde esnasında.. sen sen olmuşundur. sen hiç olmuşundur.

uzunincebiryol dedi ki...

Ecehan, annemin bahçesinde bir keçiboynuzu ağacı var, evimizden hiç eksik olmaz, arada gönderirler oğlum yemeği çok seviyor, dediğini yapacağım, sağol düşündüğün için:)

uzunincebiryol dedi ki...

Profösör, bu ne güzel sözler:)