YA HAYIR SÖYLE YA DA SUS!

13 Nisan 2012 Cuma

KENDİMLE MÜCADELE

Maneviyat beslenmezse solmaya başlıyor, gücünü kaybediyor tıpkı bir bitki gibi soluveriyor hemen.
İnsanoğlu o kadar çabuk yoldan çıkmaya müsait ki mesela ben, iki gündür yatsı namazını kaçırıyorum kaçırıyorum diyorum ama siz daha iyi bilirsiniz düpe düz nefsime uyuyorum başkasında aramamak lazım bu suçu.
Hayatın bütününde inancı yaşamak lazım, ibadeti engelleyici davranışları da yapmamak lazım. Örnek mi istiyorsunuz bende çooook:
Eğer yemeklerden sonra ağır bir uyku hali hasıl oluyorsa ve namaz vakti gelmişse yemekten önce namaz kılmak lazım (tabi açlık fazla ise ve aklınızı toplayamayacak kadar şekeriniz düştüyse az atıştırın derim yoksa namaza konsantre olamazsınız)
Yine eğer yemeklerden sonra ağırlık çöküyorsa ve haliniz uyku uyumak, oturduğunuz yerden kalkamamak kadar berbat bir durumdaysa siz şekerinizi yükselten gıdaları fazlasıyla yemişsiniz demektir, şeker yükselten gıdalara duyarlılığınız var demektir bu da hem bedeninizi hastalığa yaklaştırır hem de ibadetinize engel olur.
Bende de aynen durum bu, şeker ve şeker barındıran gıdalar benim beslenme düzenimde olmaması gereken gıdalar ve ben nefsime uyup bunlardan fazlasıyla tüketir oldum malesef, bu da hayatımı olumsuz yönde etkilemeye başladı kilo alımı ve şekerin yükselmesiyle birlikte görülen uyku hali.
Gerçekleri biliyorken bu hatayı yaşamaya devam etmek günah!
Kendime bir söz vermeliyim, doğru bir yaşantı içinde olmak için mideme girenlerin de doğru olması gerekiyor!
Çok fazla yememek,
Bol su içmek
Her gün az da olsa Kuranı Kerimi yüksek sesle okumak ve sonra mealini okumak
Namaz vakitlerini aksatmamak
Maneviyat duygularımızı beslemek taze tutmak için bol bol kitap okumak:)

HAYIRLI CUMALAR VE İYİ HAFTA SONLARI HERKESE.




4 yorum:

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

İsabetli ve yerinde bir konuya değinmişiniz. Aslında "Çok güzel bir konuya değinmişiniz" demiştim. Tekrar bu cümleyi sildim ve onun yerine "İsabetli ve yerinde bir konu" dedim. Çok güzel derken, güzel olanı aksatılan ibadetlerimize değil de aksatılan ibadetlerimizden açık gönüllükle bahsetmeye atfendi.

İbadetlerinizde tek başınaysanız bu tür aksamalar oluyor. Siz sadece yatsı vaktini kaçırıyormuşunuz. Bir de bana sorsanız. Tertip üzereyken günlük namazları aksatıyorum ya!..

Hem de benim ki, yeme içme ile de alakalı değil. Sabah namazımı uyanamadığım için, diğer vakitleri de tembellikten aksatıyorum. Biraz Kur'an meali okurum, Hz. Yusuf filmini izlerim bir de bunlara ilaveten "Avrupalı Müslümanlar" diye TRT.nin hazırladığı bir tanıtım videoları var onları izlerim ki, aşka geleyim diye. Faydası oluyor. Erkekler için cami alışkanlığı aslında çok iyi. Namazları o zaman aksatmazsın. Ya da adam gibi bir tarikat ehline tabi olmak lazım. Yani tek başınıza İslam'ı yaşayamazsınız. Mutlaka bir gruba dahil olmak gerekiyor.

Namazlarımı aksatırken elbette vicdan azabı duyuyor ve rahatsız oluyorum. Ben bir de açık yüreklilikle şunu arz edeyim. Ben taklidi imandan tahkiki imana geçmek için Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk, yine Prof.Dr. Süleyman Ateş'in saptamalarına katılıyorum.

Örnek: Namazın kazası olmaz diyorlar. Namazı vaktinde kıldın kıldın, vakti geçince o vaktin namazı kaza edilemez! vs. Ama Oruc'un kazası var. Çünkü, Cenab-ı Hakk, Yüce Kitabı Kur'an-ı Kerim'de: "Tutamadığınız günler kadar daha sonra tutun!" diyor.

Fazla başınızı ağrıtmayayım. Ben de sizin gibi vaktinde kılamadığım namazlarım için kendimden şikayetçiyim.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

Unknown dedi ki...

Allah annecafe kardeşimden razı olsun..ne güzel insanlar tanıdım sayesinde..:)Rabbim gayretimizi arttırsın..birbirimize destek olalım inşâllah..

elhamdulillah tüm kardeşlerimi seviyorum inanın..:)hayırlı günler diliyorum...

uzunincebiryol dedi ki...

Recep Bey, yorumunuz için teşekkür ederim, destek oluyorsunuz, Allah nefsimizle mücadelemizde güçlü kılsın bizi inşallah, selam ve dualarımla, hayırlı cumalar:)

uzunincebiryol dedi ki...

D.Zehra,çok teşekkür ederim, hayırlı cumalar ve iyi hafta sonları, böyle güzel insanları bulmak beni de çok mutlu ediyor:)