YA HAYIR SÖYLE YA DA SUS!

6 Ekim 2011 Perşembe

NENEM

Nenem derdi ki,
Gız gızım biz böyleyiz işte, nefsimize uyup gidiyoruz öbür aleme. Sen sen ol doğruluktan ayrılma, vatana millete hayırlı bir insan ol, hayırlı evlatlar yetiştir.
Nenemin hiç bir kötülüğünü görmedim, bu alemi terk edip gittiğinde yanında da değildim, olmak istedim ama olmadı işte. Bu Ramazan Bayramı'nda kabrini ziyaret ettim, ömrü boyunca ekip diktiği, kazancını sağladığı toprağı kabristan olarak bağışlamıştı, işte yatıyor şimdi orada.
Yalan söylediğini, başkasının arkasından konuştuğunu duymadım biri hakkında bir düşündüğü varsa yüzüne söylerdi, hiç korkmazdı ne denir sözlerime diye. Allah'tan başkasından korkmam derdi hep. Saçlarının ağardığını görmedim, saçlarını kestirmezdi de, yüzünde de çok az kırışıklık vardı, abdestsiz dolaştığını da görmedim, namazını da hiç aksatmazdı, huşu içinde Allahuekber dediğini duyardım hep, yavaş yavaş kılardı namazını. Küçük bir radyosu vardı günün havadislerini mutlaka takip ederdi rahmetli. Sabah erkenden kalkardı ezanla birlikte, çok uyumazdı hiç, nasıl olsa çooook uyuyacağız şimdi uyuma zamanı değil kalkın hadi derdi. Allah rahmet eylesin.

4 yorum:

Pabuc dedi ki...

Allah rahmet eylesin..

Peygamberim İzinden dedi ki...

Selamünaleyküm, Allah rahmet eylesin.
Paylaşımlarınız güzel Allah razı olsun..

AslıASLI dedi ki...

Allah rahmet etsin. Ne güzel böyle hatırlamanız sevgiyle, özlemle..

Profösör dedi ki...

"İnnaaa lillaahi ve innaaa iliyhi raaciuuuuunn"